Armata ucraineană susţine că menţine controlul în Bahmut, oraş esenţial din estul ţării care se află de mai multe săptămâni în centrul unor confruntări dure cu forţele ruse, relatează DPA și Agerpres.

Valeri ZalujnîiFoto: Ukraine Presidents Office / Zuma Press / Profimedia

„În ciuda presiunii constante a inamicului, deţinem în continuare controlul în Bahmut şi luăm măsuri pentru a stabiliza linia frontului în jurul acestui oraş”, i-a transmis comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, şefului Statului Major al armatei SUA, Mark Milley, într-o discuţie telefonică.

El a mai spus că situaţia în regiunea Doneţk din estul Ucrainei este tensionată şi că Moscova lansează în zonă până la 50 de atacuri pe zi.

Zalujnîi a precizat de asemenea că au loc lupte intense în jurul oraşelor Vuhledar şi Marinka.

„În unele secţiuni ale frontului, am reuşit să recuperăm poziţii pierdute anterior şi să stabilim un avanpost acolo”, a explicat el.

Comandantul-şef a declarat totodată că forţele ucrainene au nevoie de o putere de foc solidă, ceea ce înseamnă suficiente arme şi muniţie.

Zalujnîi a mai spus că i-a mulţumit lui Milley pentru sprijinul Washingtonului şi a salutat înţelegerea arătată de generalul american în privinţa nevoilor Ucrainei în lupta împotriva Rusiei şi pentru obţinerea victoriei.

___