Un incendiu a izbucnit miercuri la o rafinărie din regiunea Rostov din sudul Rusiei, în apropiere de granița cu Ucraina, și a fost ulterior stins, a anunțat presa de stat, citând Ministerul pentru Situații de Urgență, transmite Reuters.

Rafinăria din NovoșahtinskFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

„În regiunea Rostov, orașul Novoșahtinsk ... a fost primit un mesaj la ora 10:24 a.m., ora Moscovei, despre un incendiu pe teritoriul unei uzine de prelucrare a produselor petroliere", a precizat ministerul.

Incendiul a izbucnit pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și a fost stins aproximativ o oră mai târziu, a relatat agenția de știri Interfax, adăugând că mica rafinărie aparținea unei companii numite Resource LLC.

Potrivit informațiilor preliminare, incendiul a fost cauzat de o „încălcare a procesului tehnologic".

Novoșahtinsk se află la aproximativ 9 km de granița cu Ucraina. O altă rafinărie din Novoșahtinsk a fost lovită de două drone în iunie anul trecut, în ceea ce autoritățile au numit „acțiuni teroriste de la granița de vest", cu referire la Ucraina.

Incendiul de miercuri a fost al doilea în două zile produs la o rafinărie rusă, după incidentul de marți de la o unitate Lukoil din Nijni Novgorod, la est de Moscova.

Urmărește ultimele evoluții din a 350-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.