Ucraina a dat publicităţii o înregistrare video ieşită din comun, care pare să arate luptători din Wagner care îşi târăsc comandantul grav rănit departe de câmpul de luptă, iar apoi îl bat violent cu ceea ce par a fi lopeţi, relatează ziarul The Guardian, citat de News.ro.

Mercenari din cadrul grupului WagnerFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia

O dronă ucraineană a surprins incidentul în apropierea oraşului Bahmut din estul ţării, unde de luni de zile se dau lupte intense. Patru soldaţi din grupul de mercenari ruşi Wagner îşi cară colegul printre ruinele unor case, ţinându-l de mâini şi picioare. Apoi îl aruncă lângă un hambar.

O a doua înregistrare video pare să arate trei bărbaţi care îl lovesc apoi în mod repetat cu lopeţi.

O unitate de drone din cadrul plutonului special Seneka a filmat imaginile zilele trecute, iar înregistrarea a circulat luni pe canalele sociale ucrainene, după ce a fost difuzată la televiziunea ucraineană.

Soarta comandantului rănit este neclară, dar episodul se potriveşte cu relatările tot mai persistente privind moralul scăzut al unităţilor de mercenari ruşi trimişi să lupte la Bahmut.

Soldaţii ucraineni care luptă în Bahmut şi în jurul acestuia au descris modul în care trupele Wagner sunt trimise să atace în valuri. Se pare că mercenarii sunt ameninţaţi cu execuţia dacă nu avansează şi, din această cauză, cad victime în număr mare, iar cadavrele lor sunt împrăştiate peste tot pe linia frontului.

___