Statul Major Ucrainean afirmă în estimarea de marți că în ziua anterioară au fost „lichidați” 1.030 de soldați ruși, acesta fiind un bilanț record în cadrul războiului ce durează de aproape un an.

Soldati ucraineni tragand cu un tun autopropulsat 2S7 „Pion”Foto: Justin Yau / ddp USA / Profimedia Images

De asemenea, armata ucraineană estimează că a distrus ieri 28 de blindate rusești și 14 tancuri, ceea ce reprezintă, de asemenea, un bilanț remarcabil.

În plus, forțele Kievului spun că trupele de invazie ale lui Vladimir Putin au mai pierdut luni o piesă de artilerie, 3 diferite vehicule și cinci echipamente speciale.

Potrivit Statului Major Ucrainean, „inamicul continuă să se regrupeze pe axe separate. Acesta își concentrează eforturile principale pe desfășurarea de operațiuni ofensive în axele Kupyansk, Lîman, Bahmut, Avdiivka și Novopavlivka. În cursul zilei trecute, unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile ocupanților în zonele așezărilor Novoselivske, Kreminna și Dibrova din regiunea Lugansk și Verkhnyokamianske, Vesele, Zaliznyanske, Krasna Gora, Bahmut, Ivanivske și Paraskoviivka din regiunea Donețk.

-------------