Fostul premier israelian Naftali Bennett, care a făcut negocieri de pace între Rusia și Ucraina la începutul războiului, a declarat că în martie președintelui rus Vladimir Putin i-a promis că nu-l va ucide pe omologul său ucrainean, potrivit Associated Press, scrie The Guardian.

Vladimir Putin și Volodimir ZelenskiFoto: DreamsTime

Fostul prim-ministru Naftali Bennett a fost unul dintre puținii lideri occidentali care s-au întâlnit cu președintele Vladimir Putin în timpul războiului, la Moscova, în martie anul trecut, la scurt timp de la declanșarea invaziei.

Într-un interviu de cinci ore, Bennett a dezvăluit detalii din culisele diplomației și a descris eforturile depuse pentru a pune capăt conflictului cât mai repede.

Bennett afirmă că l-a întrebat pe Putin dacă intenționează să-l ucidă pe președintele ucrainean volodimir Zelenski.

„L-am întrebat: ce se întâmplă cu asta? Plănuiești să îl ucizi pe Zelenski?"

Putin i-ar fi răspuns: „Nu îl voi ucide pe Zelenski”. Atunci fostul premier israelian i-a spus: „trebuie să înțeleg că îmi dai cuvântul tău că nu-l vei ucide pe Zelenski”.

Liderul de la Kremlin a reiterat: „Nu-l voi ucide pe Zelenski”".

Bennett a mai spus că l-a sunat apoi pe liderul de la Kiev pentru a-l informa despre promisiunea lui Putin.

Bennett a spus că, în timpul medierii sale, Putin a renunțat la promisiunea de a urmări dezarmarea Ucrainei, iar Zelenski a promis că nu va adera la NATO. (sursă foto Dreamstime.com)

Urmărește ultimele evoluții din a 347-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.