Rusia nu a demonstrat capacitatea de a susține multiplele operațiuni ofensive majore care ar fi necesare pentru a ajunge simultan la granițele administrative ale regiunii Donețk și pentru a cuceri orașul Zaporojie, afirmă analiști de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Soldați rușiFoto: Vitaliy Ankov / Sputnik / Profimedia

Este puțin probabil ca operațiunile ofensive decisive ale Rusiei să vizeze orașul Zaporojie dinspre linia de front vestică Donețk-Zaporojie, deoarece armata rusă continuă să se pregătească pentru o ofensivă în vestul regiunii Lugansk, notează ISW în cea mai recnetă analiză a conflictului.

Forțele Rusiei au întreprins operațiuni ofensive în apropiere de Bahmut și Vuhledar, deși și-au încetinit ofensivele în periferia vestică a orașului Donețk.

Forțele rusești ar fi lansat, de asemenea, „operațiuni ofensive limitate" la nord-vest de Svatove și le-au continuat pe cele din jurul orașului Kreminna.

ISW observă că trupele rusești transferă echipamente militare și unități de elită în regiunea ocupată Lugansk, care sprijină toate previziunile pentru ofensiva din vestul regiunii Lugansk - Bahmut.

Între timp, propandiștii afirmă că forțele rusești au obținut câștiguri teritoriale în regiunea Zaporojie la sfârșitul lunii ianuarie. ISW consideră că aceste afirmații au fost probabil o operațiune de informare menită să disperseze forțele ucrainene înainte de „ofensiva decisivă în est".

Urmărește ultimele evoluții din a 347-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.