Consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, a răspuns noilor amenințări din partea vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, amintindu-i că Ucraina poate elibera Crimeea ocupată folosindu-se de orice instrumente.

Mihailo PodoliakFoto: Hennadii Minchenko/Ukrinform/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Dreptul internațional este clar. Ucraina își poate elibera teritoriile folosind orice instrumente. Crimeea este Ucraina. Prin urmare, amenințările oficialilor ruși cu privire la „lovituri de retorsiune” sunt doar o confirmare a intenției de a comite crime în masă și o încercare de a speria în stilul tradițional rusesc. Medvedev trebuie ignorat întotdeauna”, a scris pe Twitter Mihailo Podoliak.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că furnizarea de armament american mai avansat Ucrainei nu va face decât să declanșeze mai multe lovituri de retorsiune din partea Moscovei, până la nivelul doctrinei nucleare a Rusiei, informează Reuters.

„Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde", a declarat Medvedev jurnalistaei Nadana Fridrikhson.

Fridrikhson l-a întrebat pe Medvedev, care, în calitate de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a devenit una dintre cele mai aprige figuri pro-război ale Rusiei de la invazia acesteia în Ucraina, dacă utilizarea armelor cu rază de acțiune mai lungă ar putea forța Rusia să negocieze cu Kievul.

„Rezultatul va fi exact opusul", a răspuns Medvedev, în interviul pe care Fridrikhson l-a postat pe canalul său de Telegram.