Un tânăr de 20 de ani Nijnevartovsk care a aruncat cu cocktail-uri Molotov într-un centru de recrutare militară a fost condamnat la 12 ani de închisoare, potrivit agenției de stat TASS, citată de publicația independentă Meduza. Aceasta este prima sentință pentru o astfel de infracțiune.

Ruși mobilizați în oașul siberian CitaFoto: Evgeny Yepanchintsev / Sputnik / Profimedia

Tribunalul Militar Districtual Central a condamnat un locuitor al Zonei Autonome Hantî-Mansi, Vladislav Borisenko, la 12 ani de închisoare pentru „actul terorist” din dosarul privind incendierea unui centru de recrutare militară din Nijnevartovsk, informează TASS.

Borisenko, în vârstă de 20 de ani, care a fost găsit vinovat pentru „actul terorist” trebuie să plătească și o amendă de șase mii de ruble.

Aceasta este prima sentință pronunțată în Rusia pentru un „act terorist”, așa cum este considerată incendierea unui birou de recrutare.

Doi bărbați, Vladislav Borisenko și Vasili Gavrilișen, au fost trimiși în judecată în cazul incendierii biroului de înrolare militară din Nijnevartovsk, care a avut loc în mai 2022.

Atunci, presa a relatat că șapte sau opt "cocteiluri Molotov" au fost aruncate în clădirea biroului de înregistrare și înrolare militară, urmate de un incendiu. Nimeni nu a fost rănit.

Gavrilishen a susținut că a aruncat cu cocktailuri Molotov în clădirea biroului de înregistrare și înrolare militară, în timp ce Borisenko a filmat.

Inițial, cazul de incendiere a biroului de înregistrare și înrolare militară a fost calificat drept distrugere a proprietății și huliganism, dar la sfârșitul lunii decembrie instanța a decis să schimbe încadrarea juridică în cazul inculpaților în act terorist, care prevede o pedeaspă cu înschisoare de la 12 la 20 de ani.

Urmărește ultimele evoluții din a 342-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.