Rusia a desfășurat mai multe trupe și echipamente militare în regiunea sa Kursk, care se învecinează cu Ucraina, a declarat luni guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, citat de agenția de presă rusă de stat Interfax.

Trupe rusești la antrenamentFoto: Evgeny Yepanchintsev / Sputnik / Profimedia

Starovoit a declarat că „este necesar să se ofere un sprijin cuprinzător pentru primirea, desfășurarea și aranjarea de forțe suplimentare”, după ce a afirmat că forțele ucrainene au bombardat regiunea începând cu 24 februarie.

El a afirmat pe 29 ianuarie că forțele ucrainene au bombardat cu mortiere regiunea Kursk, avariind liniile electrice din zonă. Două sate au rămas fără electricitate din cauza presupusului atac, potrivit lui Starovoit. El a precizat că nu au existat victime.

Ucraina nu a comentat presupusul atac.

Kievul a avertizat în repetate rânduri că Moscova ar putea încerca să cucerească părți din nord-estul Ucrainei, remarcând creșterea activității militare în Belarus, care se află la aproximativ 200 de kilometri vest de regiunea Kursk, potrivit Kyiv Independent.

Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksii Danilov, a declarat pe 27 ianuarie că Moscova pregătește un nou val de ofensive împotriva Ucrainei pe 24 februarie, la exact un an de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei.

De asemenea, Danilov a precizat că trupele rusești au fost instruite să „depășească granițele” regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk.

Urmărește ultimele evoluții din a 341-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.