O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că, atunci când militarii ruși încearcă să scape de artileria ucraineană, conducerea unui vehicul blindat pe drum nu este cea mai fericită opțiune.

Blindatul rusesc n-a avut parte de tocmai cea mai buna ziFoto: Captura video - OSINTTechnical

Filmarea arată cum blindatul rusesc explodează în mod spectaculos după ce intră într-un câmp de mine plasat pe drum în timp ce în jurul său cad obuze trase de artileriștii ucraineni. Unul dintre obuze cade chiar pe direcția de deplasare a vehiculului armatei ruse cu doar câteva secunde înainte de explozie însă acesta își continuă deplasarea pe același curs.

În mod remarcabil, înregistrarea a surprins de asemenea că militarii ruși din vehicul au supraviețuit exploziei, aceștia fugind înspre pâlcul de arbori de pe marginea drumului pentru a se adăposti. Unul dintre ei pare însă secerat de focul unei arme cu calibru mic în jurul secundei 00:29 a înregistrării, căzând la pământ imediat după aceea.

Înregistrarea video a fost geolocalizată independent ca fiind filmată în nordul regiunii Donețk, probabil cândva toamna trecută, judecând după culoarea vegetației ce poate fi văzută în aceasta.

Imediat după prăbușirea catastrofală a frontului rusesc din Harkov, regiune aflată în nordul Donețkului, pe 10 septembrie, separatiștii pro-ruși conduși de Denis Pușilin au evocat lupte grele și vorbit despre „situația dificilă” de pe front.

Analștii cred că panica care pare să se fi instaurat în rândul acestora, precum și a separatiștilor din regiunea Lugansk învecinată, a fost unul dintre factorii principali care l-au determinat pe președintele Vladimir Putin să proclame anexarea teritoriilor ucrainene ocupate în data de 30 septembrie.

Însă doar o zi mai târziu trupele ucrainene au eliberat orașul strategic Lîman din regiunea Donețk, dând o grea lovitură forțelor de invazie și imaginii Kremlinului.

Nu este însă cu totul clar dacă înregistrarea apărută acum pe rețelele de socializare a fost filmată în perioada respectivă sau ulterior.

Urmărește ultimele evoluții din a 340-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.