​Un cetăţean german a fost arestat pe aeroportul din München sub suspiciunea de trădare, pentru că ar fi complotat cu un angajat al serviciilor de informaţii germane (BND) pentru a transmite informaţii Moscovei, a anunţat joi biroul procurorului general, citat de Reuters și Agerpres.

Barbat in aeroportul din Munchen Foto: Frank Hoermann / SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Bărbatul, identificat doar ca Arthur E., a fost arestat duminică la sosirea din Statele Unite, a precizat procurorul într-un comunicat.

El ar fi un asociat al lui Carsten L., un angajat al serviciului german de informaţii externe (BND) care a fost arestat în decembrie sub suspiciunea de spionaj pentru Rusia.

Arthur E., care nu este angajat al serviciilor germane de informaţii, ar fi transmis spionajului rus informaţii pe care le obţinuse de la Carten L., potrivit declaraţiei procurorului.

Un mandat de arestare a fost deja emis pe numele lui Arthur E., care a fost adus luni în faţa unui judecător al celei mai înalte instanţe penale din Germania şi a fost arestat preventiv, adaugă comunicatul.

Ancheta a fost efectuată în strânsă cooperare cu BND şi cu Biroul Federal de Investigaţii al SUA (FBI), a precizat procurorul.

Autorităţile germane au avertizat în legătură cu o probabilă intensificare a spionajului rusesc, având în vedere confruntarea dintre Kremlin şi Occident în legătură cu invazia rusă în Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 337-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.