Sirenele de raid aerian s-au declanșat joi dimineață în aproape toată Ucraina, iar autoritățile regionale au avertizat în legătură cu un posibil atac cu rachete, la o zi după ce aliații occidentali au anunțat că vor trimite tancuri grele Kievului.

Război în Ucraina: Rușii trag cu un lansator multiplu de rachete BM-21 GradFoto: - / Sputnik / Profimedia

Două rachete rusești au fost reperate deasupra teritoriului regiunii Nikolaev, a scris guvernatorul Vitaly Kim pe canalul său de Telegram, potrivit Reuters.

„Rachetele zboară în interiorul teritoriului Ucrainei. Cel puțin două (se îndreaptă) spre nord-vest prin regiunea Nikolaev", a declarat el.

Compania de electricitate DTEK a declarat că efectuează opriri de urgență ale energiei electrice în capitala Kiev, în restul regiunii Kiev, precum și în regiunile Odesa și Dnipropetrovsk din cauza pericolului de atac cu rachete.

Armata ucraineană a declarat că apărarea sa antiaeriană a doborât toate cele 24 de drone rusești lansate într-un atac desfășurat în cursul nopții de miercuri spre joi. 15 dintre drone au fost doborâte în jurul capitalei Kiev, unde nu au fost raportate pagube sau victime.

Citește aici cele mai importante informații din a 337-a zi a războiului din Ucraina