Președintele rus Vladimir Putin susține că Rusia menține legături bune cu „oamenii de rând” din Occident, dându-i exemplu în acest sens pe austrieci, relatează Lenta, unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Rusia.

Vladimir Putin la telefonFoto: Alexei Danichev / Sputnik / Profimedia

Putin a făcut comentariul în timpul unei vizite pe care a efectuat-o miercuri la clusterul de dezvoltare tehnologică „Lomonosov” din cadrul Universitatății de Stat „Vorobyovy Gory” din Moscova, președintele rus afirmând că opinia oamenilor de rând din Occident nu se schimbă din cauza situației politice, cu mulți dintre ei fiind posibilă menținerea unor relații bune.

Liderul de la Kremlin a scos în evidență în acest sens contactele cu austriecii.

„Știu că ei tratează țara noastră foarte amabil și, în pofida oricăror evenimente dramatice care au loc în lume, opiniile lor cu privire la țara noastră nu se schimbă, spre deosebire de elitele politice din unele țări, inclusiv cele europene”, a subliniat el.

Acesta a amintit de asemenea că Uniunea Sovietică a acționat ca garant al Constituției Austriei, afirmând că mulți dintre cetățenii țării încă mulțumesc Rusiei pentru acest lucru.

Austria este una dintre cele două țări din Europa Centrală și de Vest care nu este un stat membru al NATO, cealaltă fiind Elveția.

Putin a reiterat în cadrul vizitei sale că scopul „operațiunii militare speciale” pe care a declanșat-o în data de 24 februarie a anului trecut este de „a proteja oamenii și Rusia însăși”.

Putin a mai spus în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la universitatea din Moscova că Rusia nu poate permite crearea unor amenințări asupra „propriilor teritorii istorice”, o referință la teritoriile ucrainene pe care le-a proclamat anexate în septembrie 2022.

Urmărește ultimele evoluții din a 336-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.