Trei oameni și-au pierdut viața și alți 13 au fost răniți după o detonare de muniție și un incendiu ce au avut loc într-un centru cultural dintr-un sat din regiunea rusă Belgorod, a relatat duminică agenția de știri rusă RIA Novosti, citând serviciile locale de urgență, transmite Reuters.

Mobilizare în RusiaFoto: Kirill Braga / Sputnik / Profimedia

Autoritățile au anunțat anterior duminică că cel puțin zece soldați ruși au fost răniți într-o explozie produsă într-un centru cultural din regiunea Belgorod, care este situată la graniţa cu Ucraina, acolo aflându-se mai multe baze militare şi terenuri de antrenament.

„A avut loc un incendiu azi-noapte în casa de cultură a satului, la ferma Tonenkoye. Înăuntru erau muniții și au explodat”, au transmis serviciile de urgență, adăugând că 15 locuitori din casele adiacente centrului cultural au fost evacuați.

Canalele de Telegram „112” și „Baza”, asociate poliției și agențiilor de aplicare a legii din Rusia, au informat că cei decedați și răniți erau recruți ruși chemați să lupte în Ucraina în cadrul campaniei de mobilizare anunțate în septembrie anul trecut.

Acestea au mai relatat că explozia s-a produs după ce un soldat a manevrat neglijent o grenadă într-un centru cultural local care fusese transformat în depozit de muniție.

___