Diplomații ruși au declarat sâmbătă că trimiterea în Ucraina a tancurilor grele britanice, Challenger 2, anunțată de Londra, nu va face decât să „intensifice” luptele și este puțin probabil să schimbe situația pe linia frontului, potrivit AFP.

Tancul britanic Challenger 2Foto: Martin Hibberd / Alamy / Alamy / Profimedia

„Trimiterea de tancuri nu va accelera sfârșitul ostilităților militare, ci doar le va intensifica, provocând noi victime”, a declarat ambasada Rusiei la Londra într-un comunicat, adăugând că este „puțin probabil” ca tancurile să ajute armata ucraineană „să schimbe cursul pe câmpul de luptă”.

Premierul britanic Rishi Sunak a anunțat că va trimite o companie de tancuri în Ucraina înaintea unei ofensive de primăvară, scrie The Sun.

Un grup de patru tancuri Challenger 2 va fi livrat imediat, urmând ca alte opt tancuri să fie trimise la scurt timp după aceea.

Sunak a purtat discuții cu șefii din domeniul apărării și al securității în această săptămână, spunându-le că trebuie să fie o prioritate operațională trimiterea tancurilor în Ucraina, mai notează The Sun.