Șeful companiei militare Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat miercuri că forțele sale au „eliberat” complet orașul minier Soledar din estul Ucrainei, ucigând aproximativ 500 de soldați pro-ucraineni, relatează Reuters.

Evgheni PrigojinFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Cu câteva minute înainte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a batjocorit afirmațiile anterioare ale Rusiei de a controla o parte a orașului și a spus că luptele continuă.

„Statul terorist și propagandiștii săi încearcă să pretindă că o parte a orașului nostru Soledar... este un fel de posesie rusească”, a spus Zelenski într-o adresă video, adăugând: „dar luptele continuă”

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat marți că forțele sale dețin controlul asupra orașului Soledar, dar că încă se duc bătășii în centrul orașului. Miercuri, el nu a făcut nicio mențiune despre continuarea luptelor.

„Vreau să confirm eliberarea completă și curățarea teritoriului Soledar de unitățile armatei ucrainene... Unitățile ucrainene care nu doreau să se predea au fost distruse”, a spus el într-un comunicat.

Forțele Wagner „au ucis aproximativ 500 de oameni. Întregul oraș este presărat cu cadavrele soldaților ucraineni”.

Anterior, Kremlinul a cerut miercuri să „nu se grăbească" să declare victoria în Soledar, în timp ce grupul de mercernari Wagner a afirmat că a preluat controlul asupra orașului din estul Ucrainei după luni de lupte intense, transmite AFP.

O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de forțele armate ale Ucrainei arătau cum militari ai săi au anihilat un grup de mercenari Wagner în timpul luptelor ce ar fi avut loc în orașul Soledar din estul țării, filmarea remarcabilă surprinzând cum luptătorii lui Evgheni Prigojin sunt urmăriți la fiecare pas din dronă de trupele ucrainene.

Mercenarii grupului Wagner, la rândul lor, au publicat miercuri o fotografie despre care spun că arată că au reușit să cucerească orașul Soledar din apropierea localității strategice Bahmut.