Kazahstanul a realizat în Bucha, o zonă care fost scena unui masacru în martie anul trecut, o „iurtă a invincibilității” care oferă locuitorilor un spațiu pentru a se încălzi și a găsi mâncare, relatează The Guardian.

Mormânt în Bucha - sute de civili au fost uciși de trupele ruse în acest oraș ucraineanFoto: Emilio Morenatti / AP - The Associated Press / Profimedia

„Iurta invincibilității” a fost ridicată de cetățenii Kazahstanului, Ambasada Kazahstanului în Ucraina și Serghei Nagorniak, președintele grupului Ucrainei pentru relațiile interparlamentare cu Kazahstanul.

Ziarul Odessa Journal relatează că șase astfel de iurte urmează să fie înființate în orașe din întreaga Ucraină.

Masacrul din Bucha se referă la crimele de război din martie anul trecut, despre care s-a scris că au făcut parte dintr-un efort deliberat și sistematic de a asigura drumul spre capitala Kiev.

„Iurta invincibilității” va servi drept punct de încălzire pentru locuitorii orașului pe perioada în care nu este curent.

Punctele de Invincibilitate se referă la spațiile încălzite și alimentate cu energie electrică care oferă mese calde, electricitate și conexiuni la internet pentru ucrainenii strămutați.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunța în noiembrie înfiinţarea a peste 4.000 de de astfel de „Puncte” în toată ţara.