Ajutorul occidental acordat Ucrainei este un mecanism funcțional de spălare a banilor, a declarat duminică liderul cecen Ramzan Kadîrov, pe canalul său Telegram, potrivit Tass.

Vladimir Putin si Ramzan KadirovFoto: East2West News / WillWest News / Profimedia Images

"Văd că unii sunt îngrijorați de ajutorul extern acordat Ucrainei. Nu vă faceți griji! Aceasta este o schemă de spălare a banilor funcțională. Oficialii occidentali și ucraineni vor deturna aceste fonduri, iar în tranșee nu va ajunge mai mult de 15% din întregul ajutor, " el a spus.

Kadîrov a mai spus că nu este nevoie ca rușii să își facă griji cu privire la ostilitățile care au loc în prezent „pe teritoriul rusesc”, referindu-se la teritoriile anexate ilegal, Luhansk și Donețk, Herson și Zaporojie.

„Acestea sunt regiunile noastre, care au optat să se alăture statului nostru de dragul protecției poporului lor de acțiunile sataniste ale naționaliștilor ucraineni și NATO”, a subliniat el.

Pe 6 ianuarie, SUA au anunțat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de peste 3 miliarde de dolari, la o zi după ce Germania și Statele Unite au ajuns la un acord pentru a trimite Kievului vehicule de luptă a infanteriei Marder, respectiv vehicule de luptă Bradley.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat și el că țara sa va trimite forțelor ucrainene blindate ușoare AMX-10 RC.

Generalul australian Mick Ryan notează într-o nouă analiză publicată pe pagina sa de Twitter că, în primul rând, aceste vehicule de luptă vor oferi trupelor ucrainene o creștere calitativă clară a capabilităților lor de luptă.

„Acestea sunt vehicule de luptă a infanteriei de top, proiectate pentru a lupta în unități mecanizate de arme combinate împotriva forțelor sovietice și rusești”, notează acesta, subliniind că avantajul calitativ pe care aceste arme îl oferă trupelor ucrainene va fi important în bătăliile care vor urma.

Urmărește ultimele evoluții din a 319-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.