Cel puțin două persoane au fost ucise și 13 rănite, pe 6 decembrie, de bombardamentele trupelor de ocupație ale Federației Ruse asupra orașului Bahmut, în timpul încetării focului propus de Rusia, potrivit unui procuror regional, relatează CNN și Ukrainska Pravda.

Ucraineni viziteaza mormintele celor dragi care au murit in timpul razboiuluiFoto: Artur Widak / AFP / Profimedia

Într-o postare pe Facebook sâmbătă, Parchetul Regional din Donețk a declarat că a lansat o anchetă preliminară asupra evenimentelor de vineri. „Conform anchetei, la 6 ianuarie 2023, forțele de ocupație ale Federației Ruse au efectuat bombardamente de artilerie asupra orașului Bahmut”, a spus procurorul.

Potrivit procurorului, în urma atacurilor puternice, un bărbat de 66 de ani și o femeie de 61 de ani au murit. Alte treisprezece persoane au fost rănite de explozii.

Încetarea focului propusă de președintele rus Vladimir Putin și respinsă de ucraineanul Volodimir Zelenski ar fi trebuit să dureze 36 de ore.

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că forțele sale din Ucraina vor menține până la miezul nopții armistițiul declarat unilateral în cinstea Crăciunului ortodox, în ciuda faptului că Ucraina a respins oferta lui Vladimir Putin, potrivit Reuters. În schimb, mai mulți gruvernatori ucraineni au anunțat că în ultimele 24 de ore rușii au atacat în continuare civilii din mai multe regiuni.

Au fost raportate atacuri împotriva civililor în cel puțin șapte regiuni din estul și sudul Ucrainei în ultimele 24 de ore, ucigând cel puțin trei persoane și rănind 14, potrivit Kyiv Independent.

Trupele ruse au bombardat regiunea Herson de 39 de ori în ultima zi, clădirile rezidențiale și o clădire a unei stații de pompieri, a declarat guvernatorul Iaroslav Ianușevici pe 7 ianuarie.

Un pompier a fost ucis în Herson, iar șapte civili au fost răniți în părțile eliberate ale regiunii Herson pe 6 ianuarie, potrivit lui Ianușevici.