O echipă de reporteri francezi a fost surprinsă în direct de o lovitură cu rachete a armatei ruse în orașul Kramatorsk din regiunea Donețk aflată în estul Ucrainei.

Reporterul TMC a fost surprins in direct de atacul cu rachetaFoto: Captura video

Înregistrarea video a momentului arată cum reporterul TMC este introdus de către prezentatorul emisiunii aflat în platoul televiziunii franceze, acesta fiind surprins de o explozie puternică în spatele său înainte să își înceapă relatarea.

Potrivit relatărilor apărute în mass-media franceză, reporterul a revenit câteva secunde mai târziu, dând asigurări că atât el, cât și echipa de filmare, nu au fost răniți în timpul atacului.

Autoritățile ucrainene au anunțat că în seara zilei de 2 ianuarie armata rusă a lansat două atacuri cu rachete asupra raionului Kramatorsk din regiunea Donețk, una lovind orașul cu același nume și rănind două persoane. O altă rachetă a aterizat în satul Yakovlevka din împrejurimi, potrivit Meduza.

Presa din Ucraina a scris că racheta care a căzut în Kramatorsk a lovit arena clubului de hochei „Donbass”, cel mai important din regiune.

„Arena nu este doar o clădire, este a doua casă pentru clubul nostru după 2014. Sunt sute de competiții pentru copii, zeci de turnee internaționale care au adus zâmbete copiilor. Este cea mai mare școală de hochei și patinaj artistic din Ucraina. Aceștia sunt oameni care au creat bucurie în toți cei 8 ani de la începutul războiului. Nu am cuvinte”, a scris pe pagina sa de Facebook Fedor Ilenko, președintele clubului de hochei, cu referire la conflictul declanșat de separatiștii pro-ruși din Donbas în 2014, după anexarea ilegală a Crimeii.

Canalul de Telegram pro-rus Rybar a notat că trupele Moscovei au lovit „un punct de desfășurare a forțelor armate ale Ucrainei” care s-ar fi aflat pe arenă.

Urmărește ultimele evoluții din a 314-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.