Serviciile speciale ale Ucrainei au desființat o rețea de ferme de „boți” care distribuia dezinformări și propagandă pro-rusă despre care afirmă că opera 1,5 milioane de conturi false, relatează Ukrinform.

Ferma de troliFoto: Vchalup, Dreamstime.com

„Peste un milion și jumătate de conturi au fost descoperite în diverse rețele sociale și servicii de mesagerie. Au fost create pentru a răspândi falsuri și propagandă pro-rusă”, a anunțat ministerul ucrainean de Interne.

Potrivit acestuia, peste 100.000 de cartele SIM, care au fost folosite pentru înregistrarea conturilor, au fost deja confiscate de oamenii legi.

Ministerul de Interne de la Kiev a anunțat că a arestat 31 de persoane implicate în activitățile infracționale ale rețelei, acuzând suspecții că au distribuit malware pentru telefoane mobile și afirmând că aceștia au efectuat transferuri de bani în Rusia.

SBU, Serviciul de Securitate al Kievului, afirmă că a demascat peste 1.000 de „agitatori inamici” care au răspândit știri false despre războiul din Ucraina de la declanșarea acestuia pe 24 februarie de către președintele rus Vladimir Putin.

FOTO articol: © Vchalup | Dreamstime.com

Urmărește ultimele evoluții din a 310-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.