În ziua în care Moscova a lansat un nou atac puternic asupra Ucrainei, cu aproape 70 de rachete, susține armata ucraineană, în Rusia un „obiect neidentificat" a fost doborât de un sistem de apărare aeriană în apropiere de baza militară Engels din regiunea Saratov, a declarat șeful regiunii Roman Busargin, relatează presa rusă.

Bombardiere strategice la bază militară Engels din RusiaFoto: Russian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Mai mulți locuitori din Engels au relatat joi dimineață că au auzit explozii în oraș, însă guvernatorul regional a dat asigurări că totul este în regulă.

„Sistemul de apărare aeriană de pe teritoriul districtului Engels a funcționat. Un obiect neidentificat a fost distrus. La fața locului au fost trimise serviciile operative. Nu există nicio amenințare la adresa siguranței locuitorilor", a mai precizat guvernatorul.

Aerodromul Engels găzduiește aviația strategică a Rusiei. În cursul lunii decembrie, această bază aeriană a fost atacată de două ori. Potrivit presei ruse, acestea au fost lovituri cu drone ucrainene.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea atacurilor din Rusia, dar a spus totuşi că astfel de incidente sunt ”karma” pentru invazia Rusiei, noteză Agerpres.

Luni, trei militari ruşi au fost ucişi de resturile căzute ale unei drone ucrainene doborâte în timp ce ataca o bază din regiunea Saratov în interiorul Rusei, au anunţat agenţii de presă ruse, preluate de Reuters, citând Ministerul Apărării de la Moscova.

Baza, care se află aproape de oraşul Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova şi la sute de kilometri de linia frontului în Ucraina, a mai fost lovită pe 5 decembrie, când Rusia a spus că și o altă bază aeriană a fost atacată.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro