Propunerile Moscovei pentru soluționarea situației din Ucraina sunt bine cunoscute de Kiev și fie Ucraina le îndeplinește pentru binele său, fie armata rusă va tranșa problema, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de agenția TASS.

Serghei LavrovFoto: Sputnik / Profimedia Images

„Propunerile noastre de demilitarizare și denazificare a teritoriilor controlate de regim, de eliminare a amenințărilor la adresa securității Rusiei care emană de acolo, și chestiunea noilor noastre teritorii, sunt bine cunoscute de inamic", a declarat Lavrov, la sfârșitul zilei de luni.

„Ideea este simplă: Îndepliniți-le pentru binele vostru. În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă".

Declarațiile vin după ce, duminică, Vladimir Putin a susținut că Moscova este deschisă la discuții și a acuzat Kievul și susținătorii săi occidentali pentru lipsa negocieri.

Lavrov: Obiectivul NATO este distrugerea Rusiei

Lavrov a declarat pentru TASS că, în ceea ce privește durata conflictului, „mingea este în terenul regimului ucrainean și a Washingtonului aflat în spatele acestuia".

Statele Unite și aliații lor din NATO, împreună cu Ucraina, doresc să învingă Rusia „pe câmpul de luptă" pentru a o distruge, a declarat ministrul rus de externe.

„Acțiunile țărilor din Occident și ale lui Zelenski, aflat sub controlul lor confirmă natura globală a crizei ucrainene", a declarat Lavrov.

„Nu este un secret pentru nimeni că obiectivul strategic al Statelor Unite și al aliaților săi din NATO este înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă ca mecanism de slăbire semnificativă sau chiar de distrugere a țării noastre", a mai spus acesta.

------------------