​Un soldat rus care a mărturisit în vară că a ucis un civil ucrainean are acum dosar penal și în Rusia, fiind acuzat că a lansat „știri false” despre armata lui Putin, potrivit publicației independente Meduza.

satul Andriivka a fost sub ocupatie rusa in primele luni ale invazieiFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Militarul rus Daniil Frolkin este acuzat de diseminarea de informații false cu bună știință despre armata rusă, iar numele acestuia coincide cu cel al soldatului care a mărturisit pentru publicația independentă Important Stories că a ucis un civil ucrainean în satul Andriivka din regiunea Kiev.

Frolkin a povestit atunci că civilul ucis de el transmitea Forțelor Armate ale Ucrainei coordonatele convoaielor rusești care se deplasau prin regiunea Kiev și că ordinul de a-l executa a fost dat de comandant.

Frolkin a criticat comandanții ruși și a promis că va părăsi armata, ceea ce s-a și întâmplat până când articolul a fost publicat.

Jurnaliștii de la publicația rusă independentă IStories au încercat să ia legătura cu Frolkin pentru a afla dacă noul dosar are legătură cu mărturia lui privind uciderea civilului, dar nu a reușit.

În Ucraina, Frolkin este acuzat de încălcarea legilor războiului și riscă închisoare pe viață.

Urmărește ultimele evoluții din a 306-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.