În ultimele 24 de ore, trupele rusești au atacat cu tancuri, mortiere, tunuri și rachete de artilerie zeci de localități din apropierea orașului Bahmut, situat în estul Ucrainei, relatează The Guardian.

Orașul Bahmut este atacat constantFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a declarat că au avut loc trei atacuri cu rachete, 10 lovituri aeriene și 62 de atacuri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă.

„În direcția Bahmut, inamicul a folosit tancuri, mortiere, tunuri și artilerie cu rachete pentru a deschide focul asupra a 25 de așezări, inclusiv Spirne, Berestove, Soledar, Bahhmut, Klishchiivka, Chasiv Yar, Stupochky, Bila Hora, Dyliivka și Opytne din regiunea Donețk", se arată într-o actualizare zilnică postată pe contul de Facebook.

Zona din Donețk este intens disputată între forțele ucrainene, care încearcă să apere orașul Bahmut și să câștige teren în est, și forțele rusești care atacă de luni de zile pentru a încerca să îl cucerească.

Un soldat ucrainean s-a filmat în centrul orașului Bahmut, despre care spune că este atacat constant, inclusiv în momentul înregistrării. Cu toate că nu a putut da foarte multe detalii, el susține că atacurile rușilor sunt respinse iar camarazii lui atacă pozițiile inamicului.

Rusia a crescut numărul de trupe, arme și echipamente militare care sunt transferate pe linia frontului în Ucraina folosindu-se de linia ferată, a declarat vineri Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Ukrainska Pravda.

Armata ucraineană a mai raportat că trupele ruse continuă să desfășoare ofensive în sectoarele Bahmut, Avdiivka și Lîman din Donețk.

Urmărește ultimele evoluții din a 304-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.