Rusia are „suficiente” stocuri de rachete pentru încă trei-patru atacuri de amploare asupra Ucrainei, dar apoi va rămâne „complet fără rachete", a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksii Danilov, într-un interviu pentru Ukrainska Pravda, citat de The Kyiv Independent.

Rachetă KalibrFoto: Zvezda / WillWest News / Profimedia

Potrivit lui Danilov, Rusia „a depășit deja limita cantității de rachete pe care, conform reglementărilor, ar fi trebuit să o păstreze, și a depășit-o cu destul de mult timp în urmă".

Rusia are „suficiente" rachete S-300 în arsenalul său pentru a continua să lovească orașele ucrainene, a declarat Danilov pentru Ukrainska Pravda.

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a declarat în urmă cu aproape o lună că Rusia a folosit cea mai mare parte a arsenalului său de rachete de înaltă precizie pentru a ataca Ucraina.

Potrivit datelor furnizate de Reznikov, Moscova mai avea atunci în stoc 119 rachete Iskander, față de 900 înainte de începerea invaziei la scară largă a Ucrainei, și 229 de rachete de croazieră Kalibr, față de 500 la 23 februarie.

Rusia a lansat peste 1.000 de rachete și drone asupra infrastructurii energetice din Ucraina de la începutul lunii octombrie, a declarat șeful operatorului de stat al rețelei ucrainene Ukrenergo, Volodimir Kudrițki.

În total, de la începutul invaziei, Rusia a lansat peste 4.500 de rachete asupra Ucrainei, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmărește ultimele evoluții din a 299-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.