Forțele rusești care au tras cu mai multe lansatoare de rachete au lovit miercuri clădirea administrației regionale din piața centrală a orașului Herson, recent eliberat din sudul Ucrainei, a declarat un oficial ucrainean de rang înalt, transmite Reuters.

Soldați ruși din estul regiunii ocupate HersonFoto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Ucraina a recucerit Hersonul de la forțele rusești la 11 noiembrie, provocând zile de sărbători în piața pe care președintele Volodimir Zelenski a vizitat-o câteva zile mai târziu pentru a saluta sfârșitul ocupației rusești în orașul din sudul țării invadate.

Forțele ruse au bombardat Hersonul de pe partea opusă a râului Nipru, după ce au părăsit orașul și s-au retras de pe malul vestic al râului.

Kirilo Timoșenko, șeful adjunct al biroului prezidențial ucrainean, a declarat că două etaje ale clădirii au fost avariate, dar că nimeni nu a fost rănit.

El a postat imagini pe canalul său de Telegram care arată dărâmături lângă clădire și tavanul unui coridor din interior care s-a prăbușit. Unele ferestre par a fi sparte, deși structura clădirii părea intactă.

Pe rețelele de socializare circulă o înregistrare video făcută la scurt timp după atac.

Urmărește ultimele evoluții din ziua 294 a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO