Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că mai multe explozii s-au auzit miercuri dimineață în cartierul Șevcenko din centrul orașului, transmite Reuters. Nu au existat victime în urma atacului care a avariat două clădiri administrative, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de salvare din Kiev, Svitlana Vodolaga, pentru Suspline, citată de The Guardian.

Kievul a rămas în beznă după un atac cu rachete ruseștiFoto: Serghei Chuzavkov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

UPDATE 11:08: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât „toate cele 13 drone” lansate de Rusia, potrivit AFP.

UPDATE 08:12: Două clădiri administrative ale orașului Kiev din cartierul Șevcenko au fost avariate de „resturile unei drone", au anunțat autoritățile, potrivit The Guardian.

"Serviciile de urgență au fost trimise", a declarat Klitschko pe canalul său Telegram.

Vitali Klitschko a mai spus că zece drone Shahed au fost doborâte miercuri dimineață în regiunea Kievului, potrivit The Guardian.

Potrivit jurnalistei Isobel Koshiw, unul dintre corespondenții The Guardian în capitala Ucrainei, spune că sirenele de raid aerian au sunat la ora 05.57, dar prima explozie - care ar fi putut fi antiaeriană - a fost raportată pe un canal ucrainean de Telegram la ora 06.08.

Aceasta mai spune că în ultima vreme a existat un decalaj de cel puțin 30 de minute între o avertizare și o explozie și a postat pe Twitter un video realizat în centrul Kievului, în care se poate auzi una dintre explozii.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a declarat că apărarea aeriană a lovit mai multe ținte în regiune, potrivit The Kyiv Independent. Oficialul ucrainean a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi.

Vitali Bunechko, guvernatorul regiunii Jitomîr, care se învecinează cu Kievul, a avertizat pe canalul său de Telegram că ar putea avea loc un al doilea val de atacuri cu drone, după atacurile de miercuri dimineață asupra Kievului, potrivit The Guardian.

Urmărește ultimele evoluții din ziua 294 a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO