Ministerul ucrainean al Sănătății a anunțat marți că a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor neesențiale din spitale până când situația energetică din țară se stabilizează, anunță Reuters.

Spital ucraineanFoto: AA / Abaca Press / Profimedia Images

Opt valuri de atacuri rusești asupra infrastructurii critice a Ucrainei au afectat sever în ultimele săptămâni rețeaua de electricitate a țării și au dus la suspendarea de urgență a furnizării de curent electric în întreaga țară.

Ministerul Sănătății de la Kiev a anunțat marți că spitalele continuă să ofere asistență medicală de urgență dar că operațiile programate ar trebui suspendate temporar pentru a ameliora presiunile puse pe sistemul medical dată fiind perspectiva unor noi întreruperi ale electricității.

„Ele (operațiile) vor fi efectuate când situația din jurul furnizării de electricitate se stabilizează”, a afirmat acesta într-un comunicat remis presei.

Ministerul Sănătății a subliniat însă că doar un medic poate stabili nivelul de urgență al unei proceduri medicale.

Ukrenergo, operatorul rețelei de electricitate a Ucrainei, a anunțat marți că angajații săi vor avea nevoie de mai multe zile pentru a restabili furnizarea de curent electric la nivelurile de dinaintea noului atac lansat luni de forțele rusești.

Luna trecută guvernul ucrainean a anunțat că toate spitalele țării au fost echipate cu generatoare.

FOTO articol: Viktor Levi / Dreamstime.