​O nouă înregistrare video distribuită de armata ucraineană prezintă o „groapă comună” a echipamentelor rusești pe care le-a distrus în urma unui bombardament.

Echipamente rusesti distruse de ucraineniFoto: Captura video

„Un hangar cu echipamente rusești incinerate care a fost transformat într-o groapă comună. Nu ați avut niciun fel de motiv să veniți aici. Gândiți-vă înainte să veniți în Ucraina”, notează pe Twitter ministerul ucrainean al Apărării, parafrazându-l pe soldatul care prezintă imaginile.

„Recviem pentru ruși... care au devenit buni [după ce au murit] într-o fracțiune de secundă”, afirmă militarul ucrainean. „Toți într-un singur hangar”, subliniază el.

„În unul dintre camioanele Kamaz puteți vedea că până și bocancii au rămas aici și au fost arși în scaunul șoferului aproape de pedalele de frână și ambreiaj”, arată soldatul ucrainean.

„Ei au încercat probabil să plece și n-au reușit (...) N-ați avut niciun fel de motiv să veniți aici. Dragilor, gândiți-vă înainte să veniți în Ucraina”, conchide acesta.

Înregistrarea video amintește de o alta apărută săptămâna trecută și care a fost filmată de civilii ucraineni ce prezentau ce a rămas dintr-o poziția rusească după un atac cu rachete HIMARS.

Nu este însă clar dacă în noua înregistrare filmată acum de soldații Kievului este arătată aceeași poziție distrusă sau o alta.

Armata ucraineană a estimat în ultimul său bilanț privind pierderile pe care le-ar fi suferit forțele de invazie că trupele sale au distrus 2.929 tancuri, 5.905 blindate, 1.915 piese de artilerie, 4.505 camioane, 395 de lansatoare și alte echipamente rusești.

Urmărește ultimele evoluții din a 286-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.