Primarul oraşului ucrainean Nikolaev, Oleksandr Senkevici, a anunțat că nu există alimentare cu apă potabilă în această localitate din sudul Ucrainei, după ce forţele ruse au avariat o staţie de pompare din regiunea învecinată Herson, relatează News.ro citând The Guardian.

Ucrainenii stau la coadă pentru provizii de apă potabilăFoto: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia

„În timpul unui atac cu rachete, teroriştii ruşi au avariat o staţie de pompare a MKP Nikolaevvodokanal, situată în regiunea Herson. Prin urmare, pe o perioadă nedeterminată, suntem nevoiţi să furnizăm oraşului apă din estuarul Bugului, doar pentru utilităţi”, a scris Senkevici pe contul de Telegram.

El a spus că alimentarea cu apă a oraşului abia fusese reluată de curând, fiind reparată la o săptămână după ce Hersonul a fost eliberat de trupele ucrainene.

„Avem de-a face cu terorişti adevăraţi care sunt neputincioşi împotriva armatei noastre şi, prin urmare, luptă cu populaţia civilă”, a adăugat oficialul ucrainean.

Senkevici a spus că lucrările de reparaţii continuă la reţelele care au fost avariate de apa sărată furnizată, mult mai corozivă.

„De îndată ce situaţia de securitate va permite, vom repune în funcţiune cu promptitudine staţia de pompare şi vom relua furnizarea apei potabile în oraşul Nikolaiev”, a promis primarul.

„Aşteptam cu toţii eliberarea Hersonului şi a altor teritorii ocupate temporar. Imediat după aceea, sistemul de alimentare cu apă a fost reparat prompt, literalmente într-o săptămână”, a subliniat Senkevici, potrivit CNN.

Atacul face parte dintr-o campanie rusă prin care a fost atacată infrastructura ucraineană care furnizează apă, energie electrică şi căldură pe măsură ce se apropie iarna.

___