Propagandistul rus Vladimir Soloviov cere în timpul emisiunii sale pedeapsa cu moartea pentru militarii ruși care își abandonează pozițiile militare din Ucraina. De asemenea, cere personalului său să interzică orice utilizator online care îi cere să-și arate propriul eroism în prima linie a frontului, notează jurnalista Julia Davis.

Vladimir Soloviov cere blocarea internautilor care ii cer sa se duca la razboiFoto: Captura

În imaginile surprinse și publicate de Julia Davis, Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui rus Vladimir Putin, începe să se răstească din start la membrii echipei sale.

  • „Nu sunt sigur că am primit ce aveam nevoie. (...) Tinerilor, sunteți măcar capabili să faceți ce vi s-a cerut în loc să îmi trimiteți în engleză pentru ca eu să traduc și să îmi ocup timpul cu asta? Puteți să realizați ce vă cer? Clipul a fost deja tradus de un milion de ori. Ce naiba! Îmi aruncă de parca ar arunca un os unui câine. Uite pe YouTube, derulat până în momentul potrivit, unde începe răspunsul. Nu așa se face!”.

Când se liniștește cu țipetele spre membrii echipei emisiunii, Soloviov reia subiectul pedepsei cu moartea pentru soldații ruși care dezertează.

  • „Cred că este necesară schimbarea legilor care funcționează pe teritoriul Rusiei. Moratoriul asupra pedepsei cu moartea ar trebui anulat! Cred că cea mai înaltă formă de apărare a națiunii este vital necesară, însemnând pedeapsa cu moartea, execuția prin împușcare, procese militare și tribunale militare ar trebui să funcționeze în armată. Lașii ar trebui să își ispășească vina cu sânge. Asta cred că ar trebui să se implementeze. Unități speciale, poate poliție militară care să prindă soldați armați care își abandonează pozițiile de luptă. Ne trebuie disciplină de fier în armată. Gata cu fătălăii!”, a spus Soloviov.

Spre final, prezentatorul TV izbucnește din nou față de echipa sa care nu îi blochează pe comentatorii care îl trimită la război în Ucraina, în contextul în care propagandistul a lăudat în repetate rânduri echipamentele primite de recruții trimiși pe front.

  • La un moment dat Soloviov strigă la echipa sa: „V-am spus să blocați pe idioada aia Elena33! De ce nu ai blocat-o încă? Lucrezi azi sau doar te protești? Apropo, Konstantin scrie: „arată-ți eroismul pe câmpul de luptă”. Am fost acolo, nu doar o dată! Blochează-i pe toți cretinii ăștia, Pavel Lukin și alții! Toată lumea doarme aici”.

Nu este prima oară când Soloviov îi critică pe recruții ruși care se plâng de comandanții lor și condițiile din armată.

„(...) Veți vorbi despre voi, cum comandantul vostru greșește, cum ați primit instrucția greșită, dar voi cum v-ați pregătit?”, îi întreba la începutul lunii noiembrie Soloviov pe recruții ruși care se plâng de cum decurge mobilizarea decretată de Vladimir Putin pe 21 septembrie.

„Ce ați făcut pe terenul de antrenament pentru a fi pregătiți pentru luptă? Sau credeți că toată lumea vă este datoare vouă? Voi ce datorați statului, ce datorați patriei-mamă? Nu am pus niciodată aceste întrebări”, își continuă el monologul.

„Haideți să punem așa problema, timp de 30 de ani în Rusia modernă aceste întrebări nu au avut menirea de a fi puse”, susține prezentatorul de la postul Rossiya-1.

Mai mult, tot în luna aceasta prezentatorul TV a luat o cască militară pe cap pentru a le demonstra recruților ruși cât de bune sunt de fapt echipamentele pe care le primesc.