Cincisprezece civili au fost uciși vineri într-un bombardament rusesc asupra orașului Herson din sudul Ucrainei, a declarat un oficial din acest oraș, din care trupele Moscovei s-au retras recent, potrivit AFP.

Soldați ucraineni în HersonFoto: Ashley Chan/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Astăzi, 15 locuitori ai orașului au fost uciși și 35 au fost răniți, inclusiv un copil, în urma loviturilor rusești, a declarat pe rețelele de socializare Galina Lugova, șefa administrației militare a orașului”. Ea a precizat că mai multe case private și clădiri înalte au fost avariate în urma loviturilor.

Pacienții din spitalele din Herson sunt evacuați din cauza loviturilor rusești „constante"”asupra orașului din sudul Ucrainei, din care forțele Moscovei s-au retras în urmă cu două săptămâni, a anunțat vineri guvernatorul, potrivit AFP.

„Din cauza bombardamentelor rusești constante, evacuăm pacienții din spitalele din Herson", a declarat pe Telegram Yaroslav Yanushovich, șeful administrației militare din Herson.

Corpurile a peste 400 de civili ucişi în timpul ocupaţiei ruse au fost recuperate în regiunea Herson (sudul Ucrainei), a declarat joi procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin.

„Au fost găsite corpurile a 432 de civili care au fost ucişi”, a indicat Kostin în cadrul unui interviu acordat unei televiziuni din Ucraina, fără să ofere informaţii mai detaliate, relatează Agerpres.

În plus, nouă încăperi descrise ca fiind camere de tortură au fost descoperite de cele 12 echipe de investigaţie care cercetează în zona puternic minată, recent recucerită de armata ucraineană.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că atacurile rusești asupra infrastructurii critice ucrainene sunt un semn al „disperării” președintelui Vladimir Putin, relatează The Guardian.

Putin vizează rețeaua electrică a Ucrainei și alte infrastructuri civile pentru a „masca” eșecurile sale militare, a declarat Wallace reporterilor în timpul unei vizite la un șantier naval din Glasgow astăzi.

El i-a îndemnat pe ucraineni să „apese ritmul pentru a continua să împingă Rusia înapoi”, adăugând:

„Pe frontul civil, ei trebuie să protejeze acea infrastructură națională pe care Putin o țintește în mod deliberat, în speranța că le distruge economia și că se zbat în timpul iernii. Vizarea infrastructurii civile este ilegală în temeiul dreptului internațional, a spus el, adăugând că Marea Britanie „nu va lăsa acest tip de agresiune și brutalitate să aibă succes”.