Pacienții din spitalele din Herson sunt evacuați din cauza loviturilor rusești „constante"”asupra orașului din sudul Ucrainei, din care forțele Moscovei s-au retras în urmă cu două săptămâni, a anunțat vineri guvernatorul, potrivit AFP.

Imagini dezolante într-o localitate din Herson, recent eliberată de sub ocupația ruseascăFoto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

„Din cauza bombardamentelor rusești constante, evacuăm pacienții din spitalele din Herson", a declarat pe Telegram Yaroslav Yanushovich, șeful administrației militare din Herson.

Corpurile a peste 400 de civili ucişi în timpul ocupaţiei ruse au fost recuperate în regiunea Herson (sudul Ucrainei), a declarat joi procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin.

„Au fost găsite corpurile a 432 de civili care au fost ucişi”, a indicat Kostin în cadrul unui interviu acordat unei televiziuni din Ucraina, fără să ofere informaţii mai detaliate, relatează Agerpres.

În plus, nouă încăperi descrise ca fiind camere de tortură au fost descoperite de cele 12 echipe de investigaţie care cercetează în zona puternic minată, recent recucerită de armata ucraineană.