Rusia se confruntă cu „o penurie semnificativă” de muniție pentru artileria sa, ceea ce ar putea limita operațiunile sale în Ucraina, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Lloyd AustinFoto: Vano Shlamov / AFP / Profimedia

„Rușii au avut probleme logistice de la începutul” invaziei în Ucraina și au încă probleme, a spus șeful Pentagonului, precizând că Ucraina a distrus mai multe stocuri de muniție rusească.

Rusia și-a folosit artileria la scară largă, trăgând numeroase rachete în direcția forțelor ucrainene înaintea mișcărilor în teren.

„Pentru acest gen de operațiune, este nevoie de multă muniție. Nu sunt sigur că mai au suficientă pentru a-și permite astfel de lucruri în viitor”, a precizat Austin. El a adăugat că stocurile de rachete rusești de precizie au fost „reduse semnificativ” de-a lungul celor nouă luni de război, iar Moscova nu va putea să le înlocuiască rapid din cauza sancțiunilor impuse, în special cele care vizează microprocesoarele.

Rusia a tras miercuri în jur de 70 de rachete de croazieră în Ucraina, dintre care 51 au fost doborâte, a susținut armata ucraineană. (Sursa: AFP)