Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a inclus pe liderul cecen Ramzan Kadîrov pe lista persoanelor căutate, potrivit informațiile actualizate de pe site-ul Ministerului ucrainean de Interne, relatează publicația independentă The Insider și Kommersant.

Ramzan KadirovFoto: ITAR-TASS News Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Potrivit Ministerului ucrainean de Interne, Kadîrov este „o persoană care se ascunde de autorități pentru o anchetă preliminară".

Anchetatorii îl acuză pe Kadîrov de încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei și de planificarea, pregătirea, declanșarea și desfășurarea unui război de agresiune.

Kadîrov riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Liderul cecen a reacționat ironic la aflarea veștii că autoritățile de la Kiev în caută, precizând că a fost deja „de câteva ori” în Ucraina.

Ramzan Kadîrov, cunoscut pentru apetența sa de a posta pe rețelele de socializare, inclusiv pe TikTok, consideră că metodele de căutare ucrainene sunt concepute "doar pentru căutări pe internet".

"Toată lumea știe că mă aflu în centrul Groznîi, dar este a doua oară când stupidul Serviciu de Securitate ucrainean mă pune pe o listă de persoane căutate", a scris Kadîrov pe Telegram.

Pe lista persoanelor urmărite de SBU se mai află și generalul Serghei Surovikin, comandantul trupelor ruse din Ucraina, vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, și purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.