O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată un accident rutier mai puțin obișnuit, între un taxi și un tanc rusesc în regiunea Donețk.

Accident rutier atipic in DonetkFoto: Captura video

„- Ce naiba? Tipii n-au văzut un tanc. La dracu' cretinii n-au văzut tancul! Cum se poate așa ceva? Taxiuri nenorocite, nicio surpriză”, afirmă bărbatul care a filmat înregistrarea.

După cum se poate vedea în înregistrare, tancul nu pare să fi suferit pagube prea mari în timp ce partea frontală a autoturismului este complet distrusă.

Deși nu este clar dacă accidentul a avut loc în orașul Donețk sau într-o altă localitate din regiunea cu același nume, incidentul a fost pe larg comentat de internauți.

„Să dai vina pe taxi...un răspuns rusesc normal. Întrebarea este de ce este tancul acolo în Ucraina în primul rând, nu dacă a fost văzut sau nu. Tancurile nu au ce căuta pe străzile unei țări străine”, afirmă un utilizator al Twitter.

„Am văzut filmări făcute de ruși cu camerele de la bord. Aș vrea să spun că sunt surprins dar nu mă surprinde deloc”, adaugă un altul.

Unii internauți au notat de asemenea că, judecând după locul de pe carosabil în care se află autoturismul distrus, taxiul părea să fie de fapt parcat și ar fi fost lovit de tancul rusesc.

„GTA Donețk. Arată ca scenariul unei urmăriri de 5 stele”, a glumit însă altul.

Lupte grele în regiunea Donețk din estul Ucrainei

Duminica trecută președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris luptele din regiunea Donețk drept un „iad”.

El a declarat că forțele armate ucrainene au reușit să desfășoare operațiuni de succes în Herson și în alte părți ale frontului datorită rezistenței trupelor Kievului din regiunea Donețk în fața atacurilor repetate ale Rusiei.

„Acolo este pur și simplu un iad - acolo sunt lupte extrem de aprige în fiecare zi”, a adăugat liderul de la Kiev.

În regiunea Donețk are loc ultima ofensivă încercată în prezent de armata rusă în Ucraina, cea în direcția Bahmut condusă de mercenarii grupului Wagner. În pofida luptelor grele ce durează de mai multe luni, forțele rusești nu au reușit să realizeze avansuri semnificative.

Tot în regiunea Donețk au avut loc și atacurile înspre satul Pavlivka care au dus la decimarea a două unități de pușcași marini ruși, mesajul de revoltă al acestora viralizându-se pe rețelele de socializare și canalele de Telegram din Rusia.

Nu este clar de ce armata rusă a încercat să cucerească acest sat aflat la aproximativ 150 de kilometri sud-vest de bătălia principală care se dă în zona Bahmut.

Urmărește ultimele evoluții din a 266-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.