Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, consideră că Occidentul sporește probabilitatea declanșării celui de-al treilea război mondial prin purtarea unui război hibrid cu Rusia, după ce două persoane au murit marți din cauza unei explozii produse de rachete, transmite agenția rusă de presă TASS.

Dmitri MedvedevFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

Dmitri Medvedev, un cunoscut aliat al președintelui rus Vladimir Putin, susține că explozia a fost cauzată de un atac ucrainean cu rachete și consideră că ar putea fi o escaladare a conflictului pornit de Rusia la 24 februarie, acuzând Occidentul că duce un război cu Federația Rusă.

"Povestea cu "atacul cu rachete" ucrainean asupra unei ferme poloneze dovedește un singur lucru: Occidentul, cu războiul său hibrid cu Rusia, crește probabilitatea declanșării unui război mondial", a scris Medvedev miercuri pe contul său de Twitter.

Ministerul rus al Apărării a calificat drept o provocare declarațiile presei și ale oficialilor polonezi despre presupusele rachete rusești care ar fi căzut la sol, susținând că nu au existat atacuri cu arme rusești în apropierea graniței Poloniei cu Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a precizat că rămășițele, ale cărora fotografii au fost publicate de presa poloneză, nu au nicio legătură cu rachetele rusești.

Citește și:

Două rachete au căzut pe teritoriul Poloniei

Două rachete au căzut marți seară pe teritoriul Poloniei la granița cu Ucraina, două persoane murind în explozie.

Surse din cadrul comunității de informații americane au declarat pentru AP că este vorba de două rachete rusești rătăcite.

Ministerul polonez de Externe a declarat că o "rachetă de fabricație rusească" a fost responsabilă pentru uciderea a două persoane în satul Przewodów.

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia.