Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că respectă declarația Rusiei potrivit căreia rachetele rusești nu au lovit teritoriul polonez. Liderul de la Ankara crede că Moscova nu a avut „nimic de-a face cu asta", informează Reuters.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

"Faptul că Rusia a spus că acest lucru nu are nicio legătură cu ei și faptul că președintele american Joe Biden a spus că aceste rachete nu sunt fabricate de Rusia arată că acest lucru nu are nicio legătură cu Rusia", a declarat Erdogan într-o conferință de presă în timpul summitului G20 din Bali, Indonezia.

Erdogan a declarat că situația trebuie investigată și că va vorbi cu președintele rus Vladimir Putin când se va întoarce în Turcia.

Citește și:

Două rachete au căzut pe teritoriul Poloniei

Două rachete au căzut marți seară pe teritoriul Poloniei la granița cu Ucraina, două persoane murind în explozie.

Surse din cadrul comunității de informații americane au declarat pentru AP că este vorba de două rachete rusești rătăcite.

Ministerul polonez de Externe a declarat că o "rachetă de fabricație rusească" a fost responsabilă pentru uciderea a două persoane în satul Przewodów.

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia.