Agenția de știri de stat rusă RIA Novosti afirmă că forțele ucrainene „efectuează focuri intense de artilerie asupra zonei orașului Oleșkî”, în Herson,citează CNN.

soldati ucraineni atacand ținte rusești din HersonFoto: Bulent Kilic / AFP / Profimedia

Oleșkî se află pe malul estic al râului Dnipro, la opt kilometri de orașul Herson, care se află pe malul opus.

Un corespondent al RIA Novosti aflat la fața locului a relatat: „în oraș se aud explozii, sunete de focuri de mitralieră de calibru mare, coloane de fum se ridică la periferia orașului”.

„Ei atacă zi și noapte, vedeți, pădurea arde la periferie", a declarat pentru RIA Novosti un angajat al unei benzinării.

Telefonia mobilă nu funcționează în oraș, magazinele și piața sunt închise, a relatat agenția.

Un purtător de cuvânt al administrației regionale din Odesa, Serhii Bratciuk, a declarat că au avut loc lovituri împotriva instalațiilor militare rusești din Hola Pristan și Hornostaivka, două orașe situate pe malul opus al râului față de orașul Herson. Bratciuk a precizat că au existat victime.

Statul Major General ucrainean - în actualizarea sa de seară - a declarat că, mai în amonte, rușii au bombardat o serie de așezări aflate la câțiva kilometri de malul râului.

Există, de asemenea, rapoarte despre lupte grele în regiunea Donețk, unde Statul Major General spune că forțele rusești au desfășurat operațiuni ofensive în direcțiile Bakhmut, Avdiivka și Novopavlivka.

Urmărește ultimele evoluții din a 264-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.