Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus sâmbătă seară că Ucraina a reușit să desfășoare operațiuni de succes în Herson și în alte părți, în parte datorită rezistenței din regiunea Donețk în fața repetatelor atacuri rusești. Referindu-se la bucuria localnicilor din Herson și la modul în care au fost primiți soldații ucraineni în acest oraș, Zelenski a spus că așa va și în Melitopol și chiar în Crimeea, când peninsula anexată de ruși în 2014, când rușii vor fi alungați.

Volodimir ZelenskiFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vorbind despre „luptele acerbe” din Donețk, Zelenski a spus că acolo „este iadul”.

„Dar unitățile noastre se apără cu curaj – rezistă presiunii teribile a invadatorilor, păstrând liniile noastre de apărare.”

Președintele Volodimir Zelenski este convins că în Crimeea, după ce va fi eliberată de ocupanți, localnicii vor saluta Forțele Armate ale Ucrainei cu steaguri ucrainene la fel ca acum la Herson.

„Va fi la fel și în Henicesk și Melitopol. Vom veni în toate orașele și satele noastre din Donbas. Vom vedea cu siguranță cum oamenii cu steaguri ucrainene, pe care le păstrează acolo, vor întâmpina forțele ucrainene în Crimeea și vor fi sute de ei pe străzi în ziua eliberării”, a spus Zelenski.

Pe 11 noiembrie, chiar înainte de informațiile oficiale despre eliberarea Hersonului, locuitorii orașului au ieșit în stradă cu steaguri ucrainene în așteptarea Forțelor Armate ale Ucrainei.