Germania s-a angajat, joi, să trimită Ucrainei ajutor militar suplimentar, inclusiv trei sisteme de apărare antiaeriană de tip IRIS-T SLM şi rachete IRIS-T, potrivit unui comunicat publicat de Guvernul german, relatează CNN, citat de News.ro.

Sistemul german de apărare antiaeriană IRIS-TFoto: Schoening / imageBROKER / Profimedia

Kievul a cerut mai multe unităţi germane de tip IRIS-T SLM la sfârşitul lunii octombrie, după ce a fost vizat zile în şir de atacuri cu rachete ruseşti.

În timpul unei vizite în Ucraina, la sfârşitul lunii octombrie, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a descris sistemul IRIS-T SLM de înaltă tehnologie drept ”unul dintre cele mai moderne sisteme de apărare aeriană din lume”.

Germania a livrat deja Ucrainei un sistem de rachete aer-aer de tip IRIS-T SLM.

Berlinul a spus că va mai furniza Kievului 42 de tancuri de deminare, patru sisteme mobile şi protejate de deminare, patru sisteme mobile, telecomandate şi protejate de deminare şi cinci sisteme mobile de recunoaştere pe vehicule.

Guvernul german nu a precizat datele de livrare, anunţul urmând să fie făcut după predarea armamentului şi a proviziilor, potrivit unui comunicat.

Germania a mai anunţat că a livrat Kievului, în cursul săptămânii trecute, un număr nespecificat de rachete de tip IRIS-T SLM, 30 de vehicule blindate de infanterie (DINGO), patru senzori antidronă şi dispozitive de bruiaj, cinci unităţi transportoare de tancuri cu tractor de tip M1070 Oshkosh şi un camion de ridicare suplimentar.

Urmărește ultimele evoluții din a 260-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.