Statele Unite anunță un alt pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, a declarat joi consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, citat de CNN.

Jake SullivanFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Noul pachet va include și alte contribuții pentru apărarea aeriană, cum ar fi rachete pentru sistemele de apărare aeriană HAWK, precum și pentru sistemele de apărare aeriană Avenger.

„Astăzi, Statele Unite vor anunța un alt pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, inclusiv contribuții importante pentru apărarea aeriană”, a declarat Sullivan reporterilor la Casa Albă.

„Aceste echipamente vor completa alte contribuții la apărarea aeriană anunțate de aliații și partenerii noștri.”, a adăugat el

„Această apărare aeriană sporită va fi esențială pentru Ucraina, deoarece Rusia continuă să folosească rachete de croazieră și drone de fabricație iraniană pentru a ataca infrastructura civilă critică", a spus oficialul american.

Spania va trimite și ea Ucrainei alte două sisteme de apărare aeriană "Hawk", care se vor adăuga celor patru lansatoare de rachete deja trimise pentru a ajuta ţara să se protejeze împotriva rachetelor ruseşti, a anunţat guvernul spaniol joi, citat de AFP.

Urmărește ultimele evoluții din a 260-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.