Generalul-maior Alexander Linkov a fost numit comandant interimar al Districtului Militar Central în locul lui Alexander Lapin, despre care presa rusă scrie că ar fi plecat în vacanță trei săptămâni, deși presa a relatat anterior că Lapin a fost înlăturat din postul său de comandant în operațiunea militară din Ucraina.

general colonel Alexander Lapin a fost inlocuit la Districtul Militar Central Foto: Maksim Bogodvid / Sputnik / Profimedia

Alexander Linkov este șeful departamentului de organizare și mobilizare al Districtului Militar Central.

Nu este foarte clar ce s-a întâmplat cu Alexander Lapin

Alexander Kharchenko de la RIA Novosti spunea pe 29 octombrie că comandantul districtului militar central, generalul-colonel Lapin, a fost eliberat din funcție.

Lapin a fost criticat recent de Kadîrov și Prigojin, care l-au acuzat de pierderea Lîmanului. Ca răspuns, mai mulți bloggeri/corespondenți militari au venit în apărarea lui. Astfel încât demiterea lui era de așteptat să ducă la o oarecare animozitate, potrivit analistului militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute.

Kommersant.ru scrie că Lapin ar fi plecat într-o vacanță de trei săptămâni, deși presa a relatat că Alexandru Lapin a fost înlăturat din postul său de comandant în operațiunea militară din Ucraina. Oficial, această informație nu este confirmată.

Lapin a fost recent criticat de Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, la începutul lunii octombrie, acesta din urmă făcându-l pe generalul care a pierdut Lîmanul „o mediocritate”.

Potrivit lui Kadîrov, Lapin, responsabil de această zonă de apărare, nu le-a oferit ocupanților mobilizați din regiunea Lugansk mijloacele necesare și că el s-ar fi „ascuns” la Lugansk.

În vară, președintele Vladimir Putin i-a acordat lui Lapin titlul de Erou al Rusiei. Potrivit șefului cecen Ramzan Kadyrov, titlul era legat de capturarea Lisiceanskului, deși Kadîrov a spus că „de fapt, nu era nici pe departe acolo”.