Artistul ucrainean Andrii Mihailovici Danilko, cunoscut ca Verka Serdiucika, își va scoate la licitație mașina Rolls-Royce Silver Shadow din 1974 pe care solistul Queen Freddie Mercury a condus-o în ultimii ani ai vieții sale, relatează Babel.

Rolls Royce-ul Silver Shadow care i-a apartinut lui Freddie MercuryFoto: HO / AFP / Profimedia

Danilko a anunțat pe pagina sa de Facebook că va vinde autoturismul prin intermediul casei de licitații Sotheby's, afirmând că atunci când l-a cumpărat s-a gândit că la un moment dat îl va dona muzeului Queen sau unei expoziții dedicate Ucrainei, dar că izbucnirea războiului i-a schimbat planurile.

Licitația va fi organizată pe 5 noiembrie la Londra, Sothebyʼs anunțând deja că nu va percepe un onorariu pentru vânzare. Danilko afirmă că toți banii pe care îi va primi pentru mașină vor fi donați pentru construirea unui centru de reabilitare la Liov, cel mai mare oraș din vestul Ucrainei.

Lucrările la centrul „Superoameni” vor începe în prima parte a anului viitor, printre cei care au anunțat că vor sprijini proiectul numărându-se Sting și soția sa, prima doamnă a Ucrainei Olena Zelenska și miliardarul britanic Richard Branson.

Pe lângă sprijinul financiar, aceștia vor deveni ambasadori ai proiectului care vizează să construiască o clinică modernă pentru militarii și civilii ucraineni care și-au pierdut membre, au fost desfigurați sau suferă de stres posttraumatic din cauza războiului.

Urmărește ultimele evoluții din a 251-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.