Rușii continuă să se retragă din Herson, dar fuga lor este îngreunată de bombardamente. Mai mult, potrivit unei noi filmări care circulă pe rețelele de socializare, câțiva soldați ruși par să se fi răsturnat cu BTR-ul cu care încercau să fugă.

momentul in care un blindat plin cu soldati rusi se rastoarnaFoto: Captura video

În filmare se vede cum soldații ruși strigă unii la alții să se suie cât mai repede pe blindat pentru a fugi, în timp ce se aud focuri de armă și bombardamente.

„Trebuie să mergem la BTR, Ivan, ia cisternele. Haideți băieți”, spune un soldat rus, în timp ce pe fundal încep să se audă bombardamente.

Mulți se grăbesc să pună arme și cisterne în transportoare, apoi se urcă pe un vehicul.

„F...-ui!”, strigă cel care filmează în timp ce se mai aude un bombardament.

Coloana rusă pornește la un moment dat, dar vehiculul pe care se află rusul care filmează iese de pe carosabil - moment în care se mai aude un „f..-ui” - și apoi pare să se răstoarne. Rusul pare să fie prins sub blindat, pentru că se aud țipete.

Armata rusă a început să se retragă din Herson de săptămâna trecută, potrivit oficialilor ucraineni.

„Își mută unitățile de elită și ofițerii de pe malul vestic, lăsându-i doar pe cei care sunt mobilizați și dispensabili”, a declarat duminică trecută Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Institutul pentru Studiul Războiului a spus sâmbăta trecută că a început retragerea rușilor din vestul regiunii Herson. Forțele rusești intenționează probabil să continue această retragere în următoarele câteva săptămâni, dar ar putea avea dificultăți în a se replia în mod ordonat dacă forțele ucrainene aleg să atace, a explicat atunci ISW.