Serhii Gaidai, guvernatorul ucrainean al orașului Lugansk, a spus că trupele ucrainene dețin în mare parte controlul asupra unui drum cheie care leagă două orașe ocupate de ruși în estul țării, relatează Reuters.

Soldati pe frontul din DonbasFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

După ce au ocupat zone de teritoriu într-o ofensivă-fulger, forțele ucrainene se îndreaptă acum încet spre est în regiunea Lugansk și urmăresc să pună mâna pe orașele Svatove și Kreminna ocupate de ruși, care se află la 45 km sud de Svatove. Orașele sunt așezările primare din districtele cu același nume.

"Drumul de la Svatove la Kreminna este practic sub controlul forțelor armate ale Ucrainei. Soldații noștri avansează zilnic", a declarat Serhii Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk, pentru televiziunea națională.

Un oficial separatist susținut de ruși a raportat miercuri lupte grele în districtele Kreminna și Svatove, care se află în prima linie de când forțele ucrainene au învins trupele ruse din regiunea vecină Harkov, în septembrie.

Separat, direcția de informații militare a Ucrainei a declarat că agenții săi, care luptă alături de trupe regulate, au capturat duminică satul Nevske, ucigând 34 de ruși. Nevske se află la 10 km vest de drumul care leagă Svatove și Kreminna.

Un raport zilnic al Statului Major al forțelor armate ucrainene nu menționa nici Svatove, nici Kreminna. Actualizarea, postată pe Facebook, spunea că forțele ruse au bombardat zeci de ținte de-a lungul unei mari linii a frontului.

Urmărește ultimele evoluții din a 247-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.