Primul adjunct al șefului de cabinet al președintelui Vladimir Putin, Serghei Kiriienko, a vizitat orașul ucrainean Herson, controlat de Rusia, a declarat guvernatorul instalat de Rusia în Crimeea, transmite Reuters.

Leonid Pasechnik, liderul autoproclamatei Republici Populare Lugansk (dr), Denis Pușilin, liderul Republicii Populare Donețk (stg) și prim-adjunctul șefului Administrației Prezidențiale ruse, Serghei KiriienkoFoto: AP / AP / Profimedia

Kiriienko, fost șef al Rosatom, Corporația de Stat rusă pentru Energie Atomică, a vizitat portul de feriboturi care evacuează oamenii din dreapta râului Nipru înaintea unei așteptate ofensive ucrainene, a declarat Serghei Aksionov, șeful instalat de Rusia în Crimeea, care a fost anexată ilegal în 2014.

„Activitatea de organizare a plecării rezidenților a fost finalizată", a declarat Aksionov.

Potrivit acestuia, Kiriienko a vizitat, de asemenea, centrala nucleară Zaporojie și a vorbit cu personalul de la instalație.

Kiriienko este unul dintre cei mai puternici oficiali de la Kremlin, alături de șeful de cabinet al lui Putin, Anton Vaino.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro