Margarita Simonian, şefa canalului de ştiri rus RT, a anunţat marţi că i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Armeniei, alături de un important parlamentar rus, informează miercuri Reuters și Agerpres.

Margarita SimonianFoto: Willvest News / Profimedia Images

„Lui Konstantin Zatulin, care a fost vreme de mulţi ani un susţinător fervent al Armeniei, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Armeniei de actualul lider al Armeniei. Şi mie, apropo”, a scris Simonian pe canalul ei Telegram.

Presa armenă scrie că lui Zatulin, care conduce în cadrul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) un comitet pentru relaţiile cu fostele state sovietice, i-a fost interzisă intrarea în Armenia din cauza criticilor sale la adresa guvernului condus de prim-ministrul Nikol Paşinian.

Simonian, de etnie armeană născută în Rusia, apare frecvent la televiziunile de la Moscova drept un comentator virulent anti-Occident.

De exemplu, ea afirma într-o intervenție din luna mai la postul Rossiya-1 că tinerii ruși care merg să studieze în Occident vor ajunge direct în iad și că părinții ar trebui să se bucure dacă sancțiunile impuse de țările occidentale vor împiedica copiii să meargă să studieze în afara țării.

Interdicția decisă de Armenia împotriva ei ar putea avea legătură cu faptul că Simonian, care a studiat în Occident grație unui program finanțat de departamentul de stat american, a acuzat adesea guvernul de la Erevan că nu este suficient de loial Rusiei.

Marți seara ea a declarat că este „obligată” să îl ierte pe Anton Krasovsky, directorul de emisie de la postul Russia Today pe care îl conduce, după ce acesta a afirmat că copiii ucraineni ar trebui înecați sau aruncați în foc.

UE a interzis canalele de propagandă rusești Russia Today și Sputnik pe 27 februarie.

Urmărește ultimele evoluții din a 245-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.