Margarita Simonian, șefa postului de televiziune rus Russia Today, a declarat într-o emisiune TV de luni seara că dacă Rusia nu câștigă războiul din Ucraina „se va termina rău pentru toată omenirea”.

Margarita SimonianFoto: Willvest News / Profimedia Images

„Ei toți cred că noi vom pierde și Occidentul va câștiga. Ei nu înțeleg că asta este imposibil. Este pur și simplu imposibil, nu se va întâmpla niciodată”, spune Simonian.

Șefa Russia Today susține că „fie vom câștiga noi, fie se va termina rău pentru toată omenirea, nu există nicio altă cale”.

„Când oamenii întreabă cât va mai dura [războiul] în termeni de alienare și confruntare cu Occidentul, eu văd doar o versiune a evenimentelor: oamenilor, asta este pentru totdeauna. Obișnuiți-vă cu această viață nouă”, le transmite ea rușilor.

Șefa Russia Today, deranjată de „vaietele” legate de copii

„Nu pot să suport vaietele cu 'ne pare rău pentru copii'. De ce vă pare rău pentru copii? Unora le pare rău că copiii lor nu pot studia în Occident, că brava lume nouă nu le va mai fi în continuare deschisă, totul va fi închis pentru ei. Eu le spun 'Oamenilor, ar trebui să vă bucurați'”, mai susține Margarita Simonian.

Ea afirmă că „brava lume nouă duce direct în iad. Peste 10 ani veți spune 'Mulțumesc foarte mult. Mulțumesc că copilul meu nu a studiat niciodată în Occident' fiindcă copilul tău va rămâne o persoană normală”, continuă ea.

„Indiferent ce se întâmplă și cum ne comportăm noi, confruntarea cu ei [Occidentul] va fi pentru tot restul vieților noastre”, a concluzionat șefa Russia Today.

Margarita Simonian a studiat un an în Statele Unite ca parte a unui program de schimb finanțat de Departamentul de stat american.

Margarita Simonian spune că Rusia putea câștiga războiul din Ucraina în „câteva ore”

Simonian afirma într-un interviu acordat în 2010 revistei Facultății de Jurnalism a Universității Columbia că perioada în care a studiat în orașul Bristol din New Hampshire a fost cea în care a descoperit că rușii și americanii „sunt atât de asemănători în ceea ce privește cultura, valorile de familie, stilurile de viață, reacțiile, simțul umorului”.

Simonian conduce televiziunea Russia Today din 2005 când a fost numită în funcția de redactor-șef deși avea doar 25 de ani.

Într-o altă intervenție televizată de săptămâna trecută ea a susținut că „dacă voia, Rusia rezolva cu Ucraina în câteva ore, nu zile”.

„Cu siguranță am fi putut, dacă voiam asta, să rezolvăm cu Ucraina nu doar în zile, ci în ore. Dar noi efectuăm un soi de operațiune militară specială, și tocmai din acest motiv nu e vorba de un război, ci de o operațiune. Nu așa se efectuează un război. Îi compătimim pe toți cei de-acolo. Asta în primul rând”, afirma șefa Russia Today.

„Al doilea lucru e că realizăm că mulți oameni de acolo sunt de partea noastră și că sunt ostatici”, a afirmat Margarita Simonian într-o intervenție la televiziunea Rossiya-1.

Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva Margaritei Simonian încă de la sfârșitul lunii februarie ca parte a pachetului de sancționare a propagandiștilor Kremlinului.

UE a interzis canalele de propagandă rusești Russia Today și Sputnik pe 27 februarie.

Urmărește ultimele evoluții din a 90-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.